Neki kažu da ronilački sat s kronografom izgleda nepregledno i da to odvlači pogled od bitnih informacija koje roniocu trebaju pod vodom.  

Ali, ako želite imati komplikacije na svom satu, malo njih nudi više funkcionalnosti od kronografa, a malo koji ronilački kronograf pruža toliku čitljivost i kontrast kao nova crno-bijela zvijer iz Deep Blue-a.

Njegov mat bijeli brojčanik ima tri podebljana, crna pomoćna brojčanika, kao i jednobojni crni prozor za dan/datum koji stvara upečatljiv izgled u kombinaciji s jednobojnim crnim ronilačkim prstenom.

A kada je u pitanju pokretanje vašeg ronilačkog kronografa ili bilo kojeg švicarskog kronografa, malo je mehanizama tako pouzdanih i čvrstih kao onaj koji pokreće ovaj novi Deep Blue Master Chrono Auto Diver. Radi se o sveprisutnom švicarskom “radnom konju” Valjoux 7750 čije funkcije kronografa uključuju 12 sati (položaj 6 sati), brojač od 30 minuta (položaj 12 sati), sekunde u kretanju (položaj 9 sati) i dan/datum.

Oko brojčanika visokog kontrasta Chrono Mastera omotan je jednosmjerni ronilački prsten sa 120 klikova i crnim keramičkim umetkom koji stvara još veći kontrast, kao i savršen okvir za mat bijeli brojčanik. Umetak okvira može se pohvaliti BGW9 (plavom) SuperLuminova skalom za obilježavanje vremena ronjenja.

Master Chrono se temelji na kućištu od nehrđajućeg čelika promjera 45 milimetara, a  na vrhu je safirno staklo debljine četiri milimetra s premazom protiv reflektiranja s unutarnje strane. Ovaj nevjerojatni ronilački kronograf iz DB dolazi na ronilačkoj narukvici od nehrđajućeg čelika s kopčom koja se otvara pritiskom na gumb i sigurnosnom bravom za ronioce.

Vodootpornost je zajamčena do 1000 metara dubine pa je sat opremljen helijskim ventilom koji je uvučen u kućište na poziciji 9 sati, a cijena je zaista pristojna za ovakav ronilački sat i iznosi manje od 2000 eura.

Stanko Borić je iskusni novinar i urednik web portal www.scubalife.hr, a piše o svim ronilačkim temama, od ronilačke opreme, putovanja, fotografije, povijesti ronjenja, asocijacijama, lokacijama...