Završeno AIDA Svjetsko bazensko prvenstvo u Beogradu

93
ilustracija: Dražen Gorički

Svjetsko bazensko prvenstvo u ronjenju na dah u organizaciji AIDA-e koje se održavalo u Beogradu od 19. do 28. lipnja iznjedrilo je nove prvake.

U prekrasnoj atmosferi i odličnom ambijentu sportsko rekreativnog centra “Milan Gale Muškatirović” ronioci na dah pokazali su svoje umijeće i odmjerili snage. Hrvatska reprezentacija pod vodstvom izbornika Vedrana Milata vraća se kući s četiri osvojene medalje. Dvije srebrne medalje osvojila je Katarina Zubčić, a jednu srebrnu i jednu brončanu Goran Čolak.
Katarina je tako u disciplini dinamika s perajama bila druga iza legendarne Natalije Molchanove, a u disciplini dinamika bez peraja također druga iza Alice Hickson iz Velike Britanije.
Goran Čolak nije ostvario svoj plan i obranio tri zlatne medalje s prethodnih prvenstava. U disciplini dinamika s perajama osvojio je treće mjesto s preronjenih 200 metara. Ispred njega bili su Poljak Mateusz Malina i Ukrajinac Aleksandr Bubenčikov. U disciplini statika Čolak je osvojio srebrnu medalju s vremenom od osam minuta i 42 sekunde, a bolji od njega bio je zlatni Španjolac Aleix Segura Vendrell koji je zadržao dah čak devet minuta i 32 sekunde.

+ posts