Zaustavite dah na jednu minutu u spomen na Nataliju Molchanovu

13

Minutom zadržavanja daha ronioci širom svijeta u petak 11. rujna odat će počast Nataliji Molchanovoj.

Najpoznatija i najtrofejnija svjetska freediverica tragično je stradala u kolovozu ove godine u španjolskim vodama blizu otoka Formentera.
Na svečanosti otvaranja AIDA-inog prvenstva u dubinskom ronjenu na dah u Cipru najbolji svjetski ronioci, zajedno s roniocima diljem svijeta, minutom apneje odat će počast velikoj natjecateljici koja je ostavila neizbrisivo nasljeđe svjetskoj freediving zajednici. 

Natalia Molchanova najtrofejnija je natjecateljica u ronjenju na dah. Oborila je 41 svjetski rekord i osvojila 23 naslova svjetske prvakinje. Mogla je zadržati dah devet minuta, u jednom dahu zaroniti do dubine od 101 metar s perajama i preroniti udaljenost od 234 metra s perajama. Svijet je izgubio veliku freedivericu 2. kolovoza 2015. kada je roneći rekreativno s prijateljima u blizini španjolskog otoka Formentera nestala u morskim dubinama.

AIDA International poziva ronioce diljem svijeta da se svi zajedno 11. rujna u 20 sati i 30 minuta po srednjoeuropskom vremenu prisjetimo velikanke ronjenja zaustavljajući dah na jednu minutu. Svoje fotografije, poruke i video uratke u čast Nataliji možete poslati putem AIDA-ine stranice, a pristigli materijali će se zatim objediniti u zajednički video i prikazati na završnoj ceremoniji Svjetskog prvenstva.

+ posts