Uronite u prošlost

124

Oris je uronio u prošlost i predstavio Oris Divers Sixty-Five – reizdanje ikone ronilačkog sata koji se prvi put pojavio u Orisovoj kolekciji prije 50 godina.

Ronioci su se dugo pouzdavali u točnost i pouzdanost ručnih satova za mjerenje vremena ronjenja i dekompresijskih stanki. Orisov ronilački sat iz 1965. godine imao je kromirano kućište s pleksi staklom, dvosmjernu lunetu i svestran crni remen “tropic” dizajna. Što je najvažnije, Oris je bio vodootporan do 100 metara.

Novi Oris Divers Sixty-Five ima isti retro izgleda originala, ali je moderniziran suvremenom tehnologijom. Kućište je sada povećano na 40 milimetara i napravljeno od nehrđajućeg čelika. Retro konveksno staklo napravljeno je od safirnog kristala otpornog na ogrebotine koje iznutra ima anti-refleksivni premaz kako bi smanjio odsjaj i povećao čitljivost pod vodom. Važno poboljšanje je nova, jednosmjerna luneta koja ima crni aluminijski umetak sa skalom od 60 minuta. Originalne tricijske kazaljke i indeksi su također osuvremenjeni tako da su sada ispunjeni “Light Old Radium” Superluminova premazom koji u kontrastu s crnim brojčanikom osigurava izvrsnu čitljivost pod vodom.
Sat pogoni automatski Oris kalibar 733 s funkcijama sati, minuta, sekundi i datumom na šest sati. Čelično je kućište ugravirano istim povijesnim Orisovim amblemom kao i original iz 1965. godine, a što se tiče remena, imate izbor između crnog platnenog ili gumenog s čeličnom kopčom. Oris Divers Sixty-Five vodootporan je do 100 metara dubine i ima čeličnu krunicu na navoj.
Okvirna cijena ovog modela namijenjenog istinskim zaljubljenicima u ronilačku povijest je oko 13.000 kuna (oko 1700 eura).