Sudjelujte u Underwater Photo Marathonu

86

Prijave za drugi po redu natječaj podvodne fotografije pod nazivom “Underwater Photo Marathon” traju do 01. ožujka 2014. godine.

U organizaciji ronilačkog kluba Roniti se mora iz Zagreba, a uz medijsko pokroviteljstvo SCUBAlifea i National Geographic Hrvatska, već drugu godinu za redom održava se natjecanje u podvodnoj fotografiji. Za razliku od prošle godine proširen je broj kategorija za koje se mogu poslati fotografije, a proširio se i nagradni fond koji je ovaj put vrijedan oko 15 000 eura.

Natječaj je otvoren za sve fotografe, amatere i profesionalce iz zemlje i inozemstva, a natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije fotoaparata (DSLR i kompakt) te u pet kategorija fotografija:
1) ambijentalna sa ili bez modela
2) fotografije ribe
3) makro fotografije
4) fotografije ljepote i živog svijeta rijeka jezera i izvora
5) fotografije olupina i špilja (glavni pokrovitelj ove kategorije je National Geographic Hrvatska)

Cilj i svrha Underwater Photo Marathona je promocija i razvoj podvodne fotografije, a cijeli projekt odvija se u dvije faze. Prva faza je online natjecanje i izložba 70 najboljih fotografija te svečano proglašenje pobjednika po kategorijama u Fotoklubu Zagreb (15. ožujka 2014. u 18 sati u Ilici 29/III), a u drugoj fazi fotografije će biti izlagane diljem Hrvatske sve do sljedećeg foto maratona.
Pravilnik natjecanja može pogledati ovdje.