Ronilački san jedne Zagrepčanke

41
foto: Ino Zeljak

Podržite Lorenu na putu k ostvarenju ronilačkog sna!

Lorena Derežanin jedina je hrvatska predstavnica na međunarodnom ronilačkom natječaju “The Best Dive Job in the World” koja je svojim zanimljivim video uratkom stekla brojne simpatije ronilačke zajednice i zasjela na prvo mjesto po broju dosad prikupljenih glasova.
Ova 27-godišnja magistra eksperimentalne biologije iz Zagreba velika je avanturistica i zaljubljenica u ronjenje, a zov podmorja presudio je pri njezinoj odluci da se prijavi na, kako kaže, “natječaj za posao iz snova”. Informacije o ovom natječaju Lorena je pronašla upravo na stranicama SCUBAlifea i ubrzo snimila kratki video kojim se i kandidirala. 

The Best Dive Job in the World” natječaj je koji već četvrtu godinu organizira resort Blue Season Bali i prilika je to svim ronilačkim entuzijastima da se okušaju u avanturi koja ih može odvesti do glavne nagrade, ugovora o radu kao certificiranog PADI-jevog instruktor u prestižnom ronilačkom resortu na Baliju. Lorena trenutno radi u Institutu za istraživanje i razvoj održivih ekosustava u Zagrebu i voljela bi nastaviti educirati ljude o važnosti ekosustava, posebno onih morskih.

“Ako pobijedim na ovom natječaju moći ću se potpuno posvetiti ronjenju, a usto pomoći u podizanju svijesti o važnosti očuvanja podmorja i ugroženih koraljnih grebena”, kazala je Lorena koja se nada da će ući u krug od osam finalista koji će otputovati na Bali na šestotjedni trening za PADI Divemastera i uspješno riješiti sve izazove koje je organizator pripremio. 

Pozivamo vas da pogledate Lorenin video i svojim glasom pomognete u ostvarenju jednog ronilačkog sna.
Glasati se može svaki dan do 31.10.2014, a Lorenin napredak na putu prema Baliju možete pratiti na njenoj Facebook stranici.

+ posts