International Underwater Photography Cup 2014 – Bela Crkva

104
foto: RK Roniti se mora Bela Crkva

Na vojvođanskom Vračevgajskom jezeru 04. i 05. listopada održano je revijalno natjecanje u podvodnoj fotografiji IUPC Bela Crkva.

Okupili su se podvodni fotografi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije te su, unatoč zahtjevnim uvjetima i izrazito slaboj vidljivosti koja u nekim dijelovima nije prelazila niti 20 centimetara, pokazali veliku profesionalnost i nepokolebljiv natjecateljski duh. Sudjelovalo je ukupno 17 natjecatelja iz osam klubova i to šest u kategoriji DSLR i jedanaest u kategoriji COMPACT. Vrijedne nagrade za najbolje natjecatelje osigurao je generalni sponzor Belinda Sport iz Maribora, tvrtka Canon koja je ove godine osvajača prestižne nagrade “Best of Show” nagradila digitalnim foto-aparatom, Calypso group, trgovina Dugme te brojni drugi.
Tročlani sudački žiri u sastavu Goran Butajla (glavni urednik SCUBAlife magazina), Jovana Milanko (podvodni fotograf i snimatelj) te profesionalni fotograf Milan Pronić na temelju tehničke i umjetničke ocjene svakoj su fotografiji dodijeliti odgovarajući broj bodova. 

U ukupnom poretku u kategoriji COMPACT prvo mjesto osvojio je Janez Kranjc (Svet Ronjenja SDT), drugi je Jovan Petrovski (RK Roniti se mora Bela Crkva), a treće mjesto pripalo je Tanji Šašo (RK H2O Dive Group).
U kategoriji DSLR-a u ukupnom je poretku na prvom mjestu Damir Zurub (RK Roniti se mora), na drugom Ivana Orlović Kranjc (Svet Ronjenja SDT), dok je treći Nikola Hrženjak (RK Roniti se mora).

Prema ocjeni žirija najbolju fotografiju (Best of show) natjecanja snimio je Nikola Hrženjak iz zagrebačkog RK Roniti se mora.