Potapanje golemog tankera na Floridi

139

99-metarski tanker “Lady Luck” posljednji je namjerno potopljeni brod nedaleko obale plaže Pompano na Floridi u svrhu stvaranja umjetnoga grebena.

Ovaj isluženi tanker svoje će novo počivalište naći u samom središtu podvodnog “Parka olupina” okružen sa 16 drugih olupina prepunih morskoga života. Brod je tvrtki koja upravlja podvodnim parkom prodao grad New York, a donacijama za realizaciju ovog projekta priključili su se mnogi sponzori među kojima i svjetska ronilačka organizacija PADI.
Potopljen je na 36 metara dubine, ali će i oni manje iskusni ronioci moći uživati na gornjoj palubi koja je na 15 metara dubine. Novo potopljeni brod najveći je doprinos floridskom sustavu umjetnih grebena koji bi trebao postati jedna od glavnih i najlakše dostupnih ronilačkih lokacija zemlje. Osim toga, u “Parku olupina” organizirat će se i kulturna događanja uključujući rotirajuće podvodne izložbe umjetničkih eksponata na potopljenim olupinama i posebne podvodne manifestacije stvarajući jedinstveni podvodni doživljaj lokalnim i međunarodnim roniocima.