Pogled u plavo u Mariji Bistrici

126

Povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja poznata ronilačka manifestacija “Pogled u plavo” dolazi u središte vjerskog turizma, Mariju Bistricu.

U sklopu programa “Ljeto u Mariji Bistrici” 05. i 06. kolovoza 2016. na Trgu pape Ivana Pavla II građani će imati priliku pobliže upoznati čari ronjenja i besplatno zaroniti u prepoznatljivom montažnom bazenu projekta “Pogled u plavo”. Sa sigurnosnim aspektima ronjenja i ronilačkom opremom upoznat će ih instruktori ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic koji su i sami bili sudionici redarstvene akcije Oluja. Kako bi doživjeli bar djelić ljepota hrvatskog podmorja građani koji se odluče zaroniti moći će na unutarnjim stranicama bazena pogledati podvodnu izložbu fotografija Marjana Radovića, nagrađivanog fotografa i člana RK HRVI Nemo Adriatic. Noćna ronjenja s početkom u 22 sata bit će obogaćena atraktivnim “laser showom” i scenografijom igre svjetala u bazenu. 

Besplatna ronjenja nastavljaju se i 06. kolovoza s početkom u 10 sati, dok će u 19 sati aktualni svjetski i europski rekorder u ronjenju na dah, Goran Čolak odmjeriti snage protiv petero volontera u ronjenju na dah u bazenu projekta “Pogled u plavo”. U sklopu manifestacije Pogled u plavo bit će izložen i kamen sa Zagrebačke katedrale s ciljem senzibilizacije javnosti te pomoći pri obnovi. Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.
Sva gostovanja “Pogleda u plavo” možete pratiti na službenim stranicama projekta te putem medijskih pokrovitelja Narodnog radija i SCUBAlifea.