BuddyWatcher

35

Sigurno ste mnogo puta poželjeli “dozvati” svoga buddy-ja tijekom urona, ali niste mogli ili niste željeli stvarati buku pod vodom.

Ovaj uređaj njemačkog proizvođača rješava taj problem. Jednostavnim pritiskom na gumb dozvat ćete svoga buddy-ja bez da pri tome uznemirite ostale ronioce u grupi. Naime, uređaj na ruci vašeg ronilačkog partnera će zavibrirati i tako mu dati do znanja da treba obratiti pozornost na vas. Radi se o zgodnom i zanimljivom uređaju koji dolazi u paru (dvije jedinice) i olakšava podvodnu komunikaciju te ne stvara buku u “svijetu tišine”. Tako, ako primijetite nešto na što biste željeli ukazati i svom buddy-ju, samo pritisnete dugme na svom BuddyWatcher-u i njegov uređaj će zavibrirati dovoljno snažno da osjeti, ali i dovoljno blago da ne bude neugodno iznenađenje. Uređaj je prikladan i za korištenje na suhom ronilačkom odijelu, a nosi se oko ruke kao ronilački kompjuter ili ronilački sat. Baterije su punjive i trajat će vam nekoliko urona, a onda ih putem USB-a treba dopuniti. 

Zgodno je što ovaj uređaj ima i svojevrsnu nadogradnju. Naime, kompatibilan je s “BuddyWatcher Master Edition” uređajem koji služi voditeljima ronjenja ili instruktorima. Oni svojim uređajem mogu dozvati cijelu grupu, a postoji mogućnost i da svaki ronilac putem svog uređaja zavibrira uređaj na ruci voditelja ronjenja i tako ga pozove. Zgodan dizajn i robusno kućište omogućuju BuddyWatcher-u da bude operabilan do 50 metara dubine, a udaljenost do koje signal može “zavibrirati vašeg buddy-ja” je veća od 20 metara. 
Cijena BuddyWatcher kompleta (par uređaja s narukvicama i punjačima) kreće se oko 250 eura (oko 1900 kuna).

+ posts