“Pogled u plavo” na Zagrebačkom sajmu nautike

128

Počeo je jubilarni 25. Zagrebački sajam nautike na kojem će se i ove godine, na svoj prepoznatljiv način, predstaviti projekt “Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje”.

Sajam se održava na Zagrebačkom velesajmu od 17. do 21. veljače u četiri paviljona i s više od 300 izlagača koji će uz vrhunsku ponudu plovila svih vrsta i brodskih motora predstaviti i opremu i usluge vezane uz ronjenje, podvodni ribolov, jedrenje i druge sportove na vodi. Posebna zanimljivost sajma je i veliki montažni bazen u kojem posjetitelji mogu zaroniti uz stručno vodstvo instruktora ronjenja iz ronilačkog kluba Geronimo iz Zagreba te ronilaca ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic, članova specijalističke postrojbe Civilne zaštite Grada Zagreba za spašavanje iz vode Ureda za hitne situacije. Posjetitelji koji se odluče upoznati čari ronjenja i ronilačku opremu te zarone u ovom bazenu moći će na unutarnjim stranicama bazena pogledati i podvodnu izložbu fotografija ljepota hrvatskog podmorja poznatog podvodnog fotografa i člana RK HRVI Nemo Adriatic Marjana Radovića

Inače, Pogled u plavo već šestu godinu neumorno radi na promociji ronjenja, ponude u ronjenju, ljepota hrvatskog podmorja i Hrvatske kao ronilačke destinacije, a posebnost ovogodišnje promocije je humanitarni karakter projekta i prikupljanje sredstava za kupnju računala i opremanje učionice OŠ Vladimir Nazor u Komletincima gdje su ronioci boravili za vrijeme sanacije katastrofalnih poplava u Slavoniji. 
Magis tim dao je novi vizualni identitet projektu koji nastavlja i s edukativnim radionicama na kojima će aktualni svjetski rekorder i prvak u ronjenju na dah, Goran Čolak, promovirati ronjenje kao sport, Hrvatsku reprezentaciju u ronjenju i najaviti ovogodišnje rekorde, a Mario Valentić, instruktor fitnessa, promovirat će važnost zdrave prehrane i bavljenja sportom kao preduvjetima za kvalitetniji i zdraviji život.

SCUBAlife je i ove godine medijski pokrovitelj Pogleda u plavo pa vas pozivamo da posjetite Zagrebački velesajam i provjerite što je novo u svijetu ronjenja i nautike, a svojim pretplatnicima poklanjamo 20 ulaznica za sajam. Dovoljno je poslati nam e-mail sa svojim podacima i naslovom “NAUTICA 2016” na redakcija@scubalife.com.hr i oni najbrži dobit će po dvije ulaznice.