Otvoren online foto natječaj UN-a

113
foto: Cécile Gaspar

Ujedinjeni narodi raspisali su fotografski natječaj povodom obilježavanja trećeg Svjetskog dana oceana.

Radi se o događaju koji se održava svake godine 8. lipnja, a pojedinci i grupe potiče se da sami kreiraju vlastita događanja povodom toga dana i doprinesu očuvanju mora. 
Ovaj natječaj otvoren je za online prijavu fotografa svih razina i bilo kakve vrste kamera, a podijeljen je u pet tematskih kategorija. To su redom: Podvodni krajobraz, Podvodni život, Pomorski krajobraz iznad površine, Ljudska interakcija i kategorija za mlade. Posljednja kategorija (kategorija za mlade) obuhvaća bilo koji snimak iznad i ispod površine mora koji su snimile osobe koje su 1. travnja 2016. imale manje od 16 godina. 

Pobjednici će biti proglašeni u UN-u 8. lipnja tijekom događanja povodom Svjetskog dana oceana. “Pobjedničke fotografije i one koje uđu u finale bit će dio informativne izložbe u kojoj će se slike upariti s narativnim objašnjenjima važnosti oceana za čovječanstvo”, kažu u UN-u, dodajući kako je fotografija snažan ekspresivni medij koji se može koristiti u komunikaciji jakih pozitivnih poruka u vezi teme.
Sve detalje oko prijave i ostale informacije možete saznati putem ovog linka.