Čolak pobijedio u sve tri bazenske discipline u Finskoj

130
foto: Elina Manninen

Iako je trenutačno u fazi baznih priprema za predstojeća velika natjecanja, svjetski prvak i aktualni rekorder Goran Čolak dominirao je Otvorenim bazenskim prvenstvom Finske!

Naime, na natjecanju održanom ovog vikenda u gradu Turkuu na jugozapadu Finske osvojio je sva tri prva mjesta u sve tri bazenske discipline i tako u manje od 24 sata uvjerljivo odnio titulu apsolutnog pobjednika!
Vrlo dobri rezultati (dinamika bez peraja 194 metra, statika 8:32 minute te dinamika s perajama 250 metara) dodatno su potvrdili Goranovu dobru formu i očekivanja ove sezone.
Impresivni ukupni rezultat od 324.4 boda donio mu je titulu najboljeg, ali i još jedno izvanserijsko postignuće: najveći zbroj bodova koje je jedan natjecatelj ikad postigao u ovakvom tipu natjecanja u kojemu su tri vrlo zahtjevne discipline održane unutar manje od 24 sata! Stoga ne čudi da je Goranov najveći konkurent na natjecanju, Finac Mikko Pöntinen, zaostao za čak 60 bodova!

Otvoreno prvenstvo Finske bilo je “generalna proba” za prestižno međunarodno natjecanje – AIDA Svjetsko bazensko prvenstvo koje se na istoj lokaciji održava od 25. lipnja do 3. srpnja. Goranu je ovo bio prvi susret s bazenom u Turkuu, tako da mu je ovo natjecanje poslužilo za provjeru trenutačne forme, kao i za upoznavanje s uvjetima ronjenja i nastupa koji ga uskoro očekuju na SP-u u Finskoj.
“Ovakvi rezultati usred baznih priprema prilično su obećavajući za nadolazeći SP. Uvjeti ovdje vrlo su dobri, stoga sam siguran da nas očekuje uzbudljivo Svjetsko prvenstvo”, izjavio je zadovoljni Goran po završetku natjecanja.