Omer UP-X1

148

Umberto Pelizzari smatra se talijanskom ikonom ronjenja na dah, a upravo njegovo ime krasi karbonski prsten Omerovog ronilačkog kompjutera za freedivere.

Radi se tu o sofisticiranom uređaju koji će ronioci na dah odmah prepoznati, a talijanski dizajn i Umbertov potpis pojačavaju ukupni dojam i čine UP-X1 još privlačnijim. Uz ovaj ronilački kompjuter dolazi i traka za prsa koja mjeri otkucaje srca, a kompjuterski softver obrađuje bežično dobivene podatke te ih prikazuje na zaslonu. Osim standardnih značajki sata i ronilačkog kompjutera tu je i memorija za 250 zarona, a moguće je i spajanje s PC-om te pohrana podataka kao i besplatno ažuriranje softwarea. Možete ga podesiti za ronjenje u moru ili u slatkoj vodi, a funkcionalan je u temperaturnom rasponu od -20 do +70 stupnjeva Celzija. Pozadinsko osvjetljenje moguće je regulirati, a moguće je i unijeti osobne podatke (spol, dob i masu) kako bi algoritam preciznije izračunavao potrebne ronilačke varijable. 

Omer UP-X1 može se koristiti i za plivanje, trčanje ili biciklizam, a dubinu mjeri do 100 metara. Cijena mu je oko 3000 kuna, a kod nas ga možete nabaviti u prodavaonicama Di-Nautike ili putem njihovog web shopa.