Novogodišnje odluke

107
foto: Goran Butajla

Početak nove godine mnogi doživljavaju kao priliku za sumiranje ostvarenih planova u protekloj godini i donošenje novih odluka.

Umjesto standardnih novogodišnjih odluka, čije se planiranje nerijetko protegne na čitavu godinu, vrijeme je za novi popis u kojem će se naći i više mjesta za ono što najviše volimo, naravno, ronjenje. Stoga vam SCUBAlife donosi prijedloge novogodišnjih ronilačkih odluka koje još uvijek stignete ubaciti na svoj popis pa svakako izaberite barem jednu.

Otiđite na lokaciju o kojoj maštate već godinama
Sada je vrijeme da konačno zaokružite termin i rezervirate sredstva za odlazak na ono nevjerojatno mjesto gdje odavno želite zaroniti. Nije bitno je li u blizini ili mu prethodi dugo putovanje, bitno je stići na odredište i uroniti u oazu mira iz vaših snova. To će sigurno biti nešto po čemu ćete ovu godinu dugo pamtiti.

Proširite svoju ronilačku ekipu
Ako već niste, učlanite se u neki od ronilačkih klubova. Tamo ćete susresti ekipu strastvenih ronilaca uvijek spremnih na nove avanture i dobru zabavu. Ako ste već član nekog kluba, isplanirajte ronilačko krstarenje za kolege iz kluba. Na krstarenju ćete se bolje upoznati, a najvjerojatnije ćete susresti i druge zaljubljenike u ronjenje iz raznih krajeva svijeta.

Unaprijedite svoje ronilačko znanje
Konačno završite napredniji ronilački tečaj od onog koji trenutačno imate. Naučite više o podvodnoj fotografiji, špiljskom ronjenju ili medicini ronjenja. Bez obzira na što se odlučite, dodatno obrazovanje povećat će samopouzdanje i doprinijeti većem užitku ukupnog  doživljaja ronjenja.

Obnovite ronilačku opremu
Vodite računa da redovito servisirate svoju opremu i održavate je tako da se spremno možete odazvati svakom pozivu svog buddya. Ne zaboravite da dobra oprema i sigurnost idu ruku pod ruku. Možda je i vrijeme da nabavite ono novo odijelo, masku ili regulator koji već dugo gledate.

Uključite se u neku od ekoloških akcija
Svakako se odazovite nekoj od akcija čišćenja podmorja ili jezera. Na našim prostorima mnoštvo je akcija u organizaciji lokalnih klubova i centara diljem jadranske obale i kontinenta. Pomozite i vi da omiljena lokacija ostane dostupna i prekrasna i generacijama koje dolaze iza nas.

I naravno, želimo vam da u ovoj godini ronite još više!