Neprozirno Ikelite kućište za Sony kamere

34

Tvrtka za proizvodnju fotografske opreme Ikelite predstavila je novo podvodno kućište za Sonyjevu seriju kameru Alpha 7.

Kućište je kompatibilno s modelima A7 II, A7R II i A7S II, ali ne za verzije Mark I, zbog razlika u lećama i smještaju kontrola na kućištu. Kako je najavljeno još tijekom sajma DEMA, za razliku od njihovog uobičajenog prozirnog dizajna, ovo novo Ikelitovo kućište izrađeno je od neprozirnog polikarbonatnog materijala, a samo je pozadina transparentna.
Važno je reći i da, ukoliko koristite Ikelitove najnovije DS lampe, ovo kućište omogućuje TTL potporu putem direktne električne poveznice. Ostala rasvjeta je kompatibilna, ali mora se koristiti u ručnom načinu podešavanja ekspozicije. Kućište ujedno ima i mnoštvo ulaza koji omogućuju korištenje različitih objektiva Sonyja, Canona, Sigme i ostalih proizvođača.

Kućište dolazi u paketu u aluminijskoj kutiji s gumiranim držačima i dva seta za zumiranje. Cijena takvog paketa je oko 1400 eura (oko 10.700 kuna), a u cijenu nisu uključeni portovi.

+ posts