Suunto EON Steel

98

Suunto je predstavio svoj novi personalizirani ronilački kompjuter nazvan EON Steel.

Na njemu ronioci mogu birati između različitih vrsta sučelja, bilo grafičkih ili tekstualnih, zahvaljujući uporabi Suuntova programa DM5 koji omogućuje i prebacivanje zabilježenih podataka s ronjenja u kompjuter. Tako početnici mogu odabrati jednostavan prikaz, a kako s vremenom stječu više iskustva mogu u potpunosti prilagoditi EON Steel svojim preferencijama.
Kompjuter također ima i prilagodljivi remen koji omogućuje fleksibilnost u pričvršćivanju na ruku. Ekran je vrlo dobro osvijetljen i kontrastan što omogućuje lagano čitanje podataka u različitom rasponu uvjeta, bilo da se radi o plitkoj vodi s puno svjetlosti ili je u pitanju duboka voda s malo dostupne svjetlosti.
EON Steel koristi Suuntov Fused RGBM algoritam za optimizaciju vremena urona. Ukoliko se umreži sa Suuntovim Tank POD-om, bežičnim transmiterom za tlak u spremniku, voditelj ronjenja može vidjeti pritisak u spremniku više različitih POD-ova te tako jednostavnije voditi zaron. 

EON Steel može se koristiti do 150 metara dubine, a jedno punjenje omogućuje mu 20 do 40 sati rada. Cijena mu se kreće oko 1000 eura, a cijena spomenutog Tank POD-a je oko 300 eura.

+ posts