Ronilac godine

146

Drew Richardson, predsjednik i glavni izvršni direktor PADI-ja, ponajveće svjetske ronilačke organizacije, dobitnik je ovogodišnje nagrade “Ronilac godine”.

Nagradu dodjeljuje najveći američki ronilački sajam “Beneath the Sea”, a dodjeljuje se onima koji su ostavili značajan trag i doprinose u prošlosti, sadašnjosti i za budućnosti ronjenja.
Drew Richardson, koji je 40 godina u ronjenju i edukaciji ronioca, jedan je od najutjecajnijih ljudi ove industrije. Njegov ronilački portfolio je impresivan i obuhvaća preko 5000 urona na svim kontinentima svijeta, uključujući i Antarktiku. Posebno se istaknuo zaštitom i očuvanjem mora, a 1989. bio je jedan od financijera i pokretača Project Awarea, PADI-jeve neprofitne partnerske organizacije posvećene očuvanju svjetskih mora i ekosistema. “Ne postoji grupa bolje pozicionirana za zaštitu mora nego što su to ronioci. Potpisujemo peticije i utječemo na vlade i korporacije da bi zaštitile i očuvale mora. Čistimo smeće iz voda, pomažemo u istraživanjima, štitimo mora zato što možemo, zato što nam je stalo”, kaže Richardson.
Kao budućnost za PADI Richardson primarno vidi tehnologiju i inovacije koje će pomoći unaprjeđenju ronjenja i načinu na koji se radi obuka. Richardsonu je nagrada uručena prošloga vikenda u centru Meadowland Exposition u New Jerseyu, gdje se održava “Beneath the Sea”.