Božićno obaranje Guinnessovog rekorda

20

Walaa Hafez, bivši pripadnik američkih specijalnih postrojbi SEAL i nekadašnji Guinnessov rekorder za najduži uron u moru, organizator je pokušaja obaranja novoga rekorda za “najdulji ljudski lanac pod vodom”. 

Hafez je uputio poziv svim roniocima u svijetu da mu se pridruže u tom pokušaju u Sharm El Sheikhu na Sinaju. Sam pokušaj bit će na Božić, 25. prosinca, a uz njega bi trebalo biti još 110 ronilaca na dubini od 20 metara u vremenu od barem pet minuta. Prijavljenih ima iz cijeloga svijeta, a Hafez kaže: “Za sada imam sigurnih 37 ronilaca, ali siguran sam da će ih biti 110”. Trenutni Guinnessov rekord u toj disciplini postavljen je 1. prosinca 2013. na francuskom Reunionu kada je 110 ronilaca na dubini od 18 metara provelo pet minuta i 42 sekunde, a sam ljudski lanac bio je dugačak 72,6 metara. 

Inače, Hafez je postao poznat ove godine kada je u lipnju postavio rekord u najdužem boravku pod morem pri čemu je ostao pod vodom duže od 51 sat. Ipak, njegov rekord nije dugo trajao jer ga je već idućega mjeseca oborio Turčin Cem Karabay. Ako ste pak zainteresirani da Božić provedete u pokušaju obaranja Guinnessova rekorda u podmorju Crvenog mora, Hafezove kontakte možete pronaći ovdje.

+ posts