BCD za početnike

125

Novi kompenzator plovnosti iz Beuchata namijenjen je prvenstveno početnicima, iako ni rekreativni ronioci s dužim stažom neće imati zamjerki.

Naglasak na jednostavnosti nešto je što početnicima svakako olakšava prve urone, a funkcionalnost i pouzdanost trebali bi im biti dodatan poticaj da se nastave baviti ronjenjem.

Materijal od kojeg je izrađen je kordura, a ergonomski dizajn doprinosi udobnosti u svakom položaju pod vodom. Beuchat Masterlift Adventure opremljen je utorima za džepove za olova sa sustavom brzog otpuštanja olova (džepovi se dodatno kupuju), a tu su i dva velika džepa za sitnice s patentnim zatvaračima na polukružnim otvorima te dva aluminijska i četiri plastična D ringa. Držači crijeva za oktopus i konzolu su odlično smješteni pa je sve na dohvat ruke. Sila uzgona kojom raspolaže ovaj kompenzator je oko 200 newtona, a masa samog kompenzatora je 4,32 kilograma. Dizajn je jednostavan i nema suvišnih dodataka, a svaka stvar je upravo na svom mjestu kako bi početnicima iskustvo ronjenja bilo što ugodnije.