Think Green – Jarun 2015

122

Jubilarna, deseta ekološko-humanitarna akcija “Think Green” održat će se u subotu 03. listopada na zagrebačkom jezeru Jarun.

Ovaj tradicionalni projekt svakako zaslužuje pohvalu i podršku svekolike populacije, a ronioci su ti koji čine okosnicu projekta. Upravo upornošću i entuzijazmom zaljubljenika u ronjenje i ekologiju, okupljenih oko ronilačkog kluba “Roniti se mora” i “National Geographic Hrvatska”, jezero Jarun i ove će godine nakon kupališne sezone biti temeljito očišćeno. RK ”Roniti se mora” će u sklopu eko akcije organizirati i edukaciju za mlade o ronjenju i potrebnoj opremi, životinjskom i biljnom svijetu u vodama te podvodnoj fotografiji. 

Očekuje se da će se na ovoj ekološkoj akciji okupiti veliki broj prijatelja prirode i iz drugih ronilačkih klubova, a u akciju čišćenja Jaruna uključio se Grad Zagreb i brojni drugi gospodarski subjekti te poznate osobe koje svojim doprinosom žele poduprijeti ideju očuvanja prirodnih bogatstava. Svi koji žele sudjelovati u ovom projektu mogu se najaviti putem e-maila ronitisemora@gmail.com.