Pogled u plavo oduševio Riječane

15

Organizatori projekta “Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje” uspješno su odradili još jednu promociju ronjenja, i to na Rijeka Nautic Show 2015.

Na ovoj manifestaciji od 25. do 27. rujna projekt “Pogled u plavo” bio je gost tvrtke ACI d.d. iz Opatije. Organizatori su, na svoj već prepoznatljiv i atraktivan način, omogućili Riječankama i Riječanima da zarone s ronilačkom opremom i pogledaju podvodnu izložbu fotografija koje prikazuju ljepote hrvatskog podmorja uhvaćene objektivom ronioca i majstora podvodne fotografije Marjana Radovića. Tri dana sunca, mnoštva sadržaja i predivnih brodica dodatno je upotpunio i bazen “Pogleda u plavo” u kojemu posjetitelji nisu samo ronili, nego i uživali u laser showu i nastupu članica Kluba sinkroniziranog plivanja – Primorje Aqua Maris. Maleni Riječani, uz veliku hrabrost, s obzirom na temperaturu vode u bazenu od samo 19 stupnjeva, doživjeli su i svoja prva podvodna iskustva. Instruktori ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic, članovi Specijalističkog ronilačkog tima Grada Zagreba, odrađivali su promociju ronjenja u bazenu, a budući da je ekološka nota vrlo važna u projektu, svi posjetitelji educirani su o važnosti očuvanja mora i prirode i načinima sigurnog zbrinjavanja otpada. 

Inače, u sve akcije ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic organizatori nastoje uključiti što veći broj građana, pogotovo djece, kako bi već od najranije dobi naučili čuvati i čistiti svoj okoliš da bi kasnije mogli uživati i živjeti u njemu.

Projekt “Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje” i ovaj put su podupirali mnogi gospodarski i društveni subjekti: Honda-Marine Fred Bobek, HDS i ZAMP, Mares, PSS-asocijacija u ronjenju te Porsche Rijeka koji je uz bazen izložio model Golf VII pokretan na struju, a tom prilikom mogla se dobiti i kompletna informacija o vozilima na struju.

Za ugodno ronjenje u bazenu i još ugodnije čišćenje podmorja pobrinut će se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili akciji “Pogled u plavo” i stavili na raspolaganje posebno kreiranu “Playlistu za Slavoniju” koja sada već broji oko 200 naslova, a kojom su se autori odrekli svojih autorskih naknada u korist žrtava poplave. Uz njihovu glazbu, vrijedne ruke članova projekta i vaše veliko srce, Hrvatsku možemo učiniti još boljim i ljepšim mjestom za život.

Sva gostovanja “Pogleda u plavo” možete pratiti u tiskanim izdanjima SCUBALife magazina, na web portalu SCUBAlifea i web stranicama ostalih medijskih pokrovitelja projekta.

+ posts