10. Submania Apnea kup – Zagreb 2014

37
foto: Damir Zurub

U Zagrebu je 28. i 29. 11. 2014. na bazenu Utrina održano već tradicionalno međunarodno natjecanje u ronjenju na dah u organizaciji Ronilačkog kluba Submania.

Natjecanje je provedeno po pravilima i standardima AIDA-e i po CMAS pravilima. Natjecatelji i natjecateljice nastupili su u tri bazenske discipline: statika, dinamika s perajama i dinamika bez peraja.
Specifičnost ovog natjecanja je i to da natjecatelji imaju mogućnost izbora po kojoj asocijaciji će nastupiti. Sudjelovao je 21 natjecatelj, od toga sedam ženskih i 14 muških apneaša. Za većinu natjecatelja sezona bazenskih disciplina je tek završila i pred početak je nove natjecateljske sezone pa se postignuti rezultati mogu smatrati izvrsnim.

U disciplini dinamika bez peraja u ženskoj konkurenciji pobijedila je Katarina Zubčić (150 metara) ispred Sanje Gigović i Mirele Šmajgl.
U muškoj konkurenciji (DNF) pobijedio je Mako Moretti s rezultatom od 156,70 metra, ispred bugarskog natjecatelja Danaila Edreva i Vanje Peleša iz RK Submania koji su podijelili drugo mjesto s preronjenih 150 metara. 

Katarina Zubčić s državnim rekordom u disciplini statika (izjednačila je državni rekord od 5:55) bila je ispred natjecateljica s odličnim rezultatima Andree Andijanić (5:26) i hrvatske natjecateljice iz RK Submania Mirele Šmajgl koja je imala rezultat 5:22. U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Danail Edrev (6:13) ispred hrvatskih natjecatelja Roka Gracina (5:53) i Marka Morettija (5:03).

Dominaciju u ženskoj konkurenciji potvrdila je Katarina Zubčić i u disciplini dinamika s perajama gdje je preronila 200 metara. Druga je bila Sanja Gigović (150 metara) ispred Mirele Šmajgl (126 metara). U muškoj konkurenciji pobijedio je Danail Edrev (201 metar), drugi je bio Matej Bergoč (199 metara) iz Slovenije, a treći Vanja Peleš s preronjenih 175 metara.

U ekipnom poretku prvi je DPS Zagreb ispred klubova Submania i RK Geronimo. Ukupno najbolja apeašica je Katarina Zubčić ispred Mirele Šmajgl i Gordana Delišimunović, dok je najbolji muški apneaš ovogodišnjeg Submania kupa Danail Edrev iz Bugarske ispred Marka Morettija i Roka Gracina.
Detaljni rezultati dostupni su ovdje.

+ posts