Leonardo DiCaprio pomaže u očuvanju oceana

44

Fondacija Leonarda DiCaprija (LDF) s dva milijuna dolara potpomogla je Oceans 5, njujoršku dobrotvornu organizaciju koja radi na zaštiti svjetskih oceana.

Financijska injekcija poznatog holivudskog glumca trebala bi im pomoći u borbi protiv prevelikog izlova ribe te uspostavljanju pomorskih rezervata. Konkretnije, radit će na promoviranju velikih zaštićenih morskih područja na Pacifiku i Arktiku te istovremeno unapređivati riblja mrijestilišta u Europi, SAD-u i Središnjoj Americi.
“Fondacija Leonarda DiCaprija važan je partner za Oceans 5. Leova osobna posvećenost je fenomenalna jer on donosi ogromnu energiju i entuzijazam u našem radu za oceane”, kazao je Kristian Parker, čelnik ženevske Oak fondacije, jedne od partnera Oceans 5. 

LDF također pomaže u kreiranju velikih zaštićenih područja u vodama Pacifika te daljnjim mjerama na zaštiti Antarktike, kao i po pitanju zaštite ugrožene populacije morskih pasa. “Oceans 5 je uzbudljiva nova platforma za očuvanje mora. Radeći zajedno s filantropima činimo pametnija, učinkovitija ulaganja za budućnost našeg planeta. Istina je da je manje od dva posto našeg planeta zaštićeno i to moramo promijeniti”, kazao je sam DiCaprio. 

+ posts