Zeno-Watch Basel Professional Diver XL

86

Zeno satovi poznati su kao sofisticirani proizvod jedne od posljednjih neovisnih urarskih manufaktura iz Švicarske.

Osnovni koncept poslovanja tvrtke je proizvodnja kvalitetnih, tradicionalnih satova, a posebna pozornost posvećuje se dizajnu i inovacijama uz poštivanje visokih standarda u kvaliteti proizvodnje. Ako tome pridodamo i vrlo korektne i konkurentne cijene…

Zeno-Watch Basel Professional Diver XL model je koji zasigurno zavređuje posebnu pažnju i stoga je s pravom perjanica njihovih ronilačkih modela. Na njemu je dobro vidljiva filozofija cijele tvrtke: kombinirati bezvremenski dizajn s funkcionalnošću i tako omogućiti ručno izrađenim modelima iz ove manufakture da nadžive modne trendove.
Radi se ovdje o privlačnom satu koji na ruci djeluje vrlo elegantno i nedvojbeno upućuje na avanturistički duh vlasnika. Već i sama pojava druge krunice (na 10 sati) izaziva pozornost, a ronilački prsten prošaran karbonom odaje pravi karakter ovog instrumenta. Promjer čeličnog kućišta je impresivnih 46 milimetara, brojčanik je karbonski, a staklo safirno, antireflektirajuće. Prvih 15 minuta na ronilačkom prstenu markirano je crvenom bojom za lakše očitavanje preostalog vremena, a svi važni parametri odlično su vidljivi i u mraku. Mehanizam je poznati, samonavijajući ETA 2824 s rezervom snage od 36 sati i u čvrstom čeličnom kućištu odlično podnosi udarce. Masivna, mat čelična narukvica savršeno pristaje i uz večernje odijelo, a nenametljivošću cijelog instrumenta zapravo ćete privući poglede samo pravih znalaca. Vodootpornost je zajamčena do 330 metara dubine, a cijena je oko 1100 eura.

+ posts