Završeno CMAS Svjetsko bazensko prvenstvo u ronjenju na dah

17

Hrvatska reprezentacija u ronjenju na dah ponovno je ostvarila zapažene rezultate.

CMAS Svjetsko bazensko prvenstvo u ronjenju na dah održano je u Mulhouse (Francuska) od 24. do 31. srpnja 2015. i na njemu je sudjelovalo 60 natjecatelja iz 16 zemalja. Reprezentacija Hrvatske nastupila je u sastavu: Mirela Šmajgl i Sanja Gigović u ženskoj konkurenciji te Vanja Peleš u muškoj konkurenciji uz nazočnost trenera Ivana Drviša. Naši su reprezentativci nastupili u tri discipline: dinamika bez peraja, statika i dinamika s perajama.

U disciplini dinamika bez peraja Vanja Peleš osvojio je brončanu medalju, dok je Sanja Gigović u ženskoj konkurenciji zauzela deveto mjesto. U ovoj disciplini postavljena su dva nova svjetska rekorda. Zlata su osvojili u ženskoj konkurenciji Alessia Zecchini (Italija) te u muškoj Arthur Guerin-Boeri (Francuska).

U disciplini statika Mirela Šmajgl zauzela je šesto mjesto. Zlatnu medalju u ovoj disciplini osvojila je Gabriela Grezlova (Češka) s novim svjetskim rekordom, dok je u muškoj konkurenciji zlato osvojio Aleix Segura Vendrell (Španjolska). 

U disciplini dinamika s perajama Mirela Šmajgl zauzela je osmo mjesto, a najbolja je bila Talijanka Ilaria Bonin. U muškoj konkurenciji Vanja Peleš zauzeo je sedmo mjesto, a Alexis Duvivier (Francuska) postavio je novi svjetski rekord te osvojio zlato.

+ posts