I Vojvotkinja od Cambridgea može s nama u dubine

118

Kate Middleton zaradila je naprednu ronilačku kvalifikaciju (PADI – Advanced Open Water Diver) što znači da može roniti do 30 metara dubine, potvrdili su iz Kensingtonske palače.

Polaganjem naprednog ronilačkog tečaja tridesettrogodišnja vojvotkinja može držati korak s princom Williamom, zaljubljenikom u podmorje koji često roni s morskim psima u Mustiqueu. Britanski princ ronjenjem se bavi veći dio života, u čemu ga je posebno ohrabrivao i otac Charles od kojeg je prošle godine preuzeo predsjedništvo britanskog Sub-Aqua Cluba, vladinog tijela zaduženog za pitanja ronjenja u Britaniji. 

Podsjetimo, za ovu kvalifikaciju ronilac, nakon položenog početničkog tečaja i najmanje 20 urona, mora imati i pet posebnih urona, od kojih su obavezni dubinsko ronjenje i svladavanje podvodnih navigacijskih vještina tijekom kojeg ronilac uči i kako se nositi s fiziološkim učincima ronjenja na većim dubinama. Ostala tri zarona odabiru se između kategorija noćnog ronjenja, ronjenja na olupini, kontrole plovnosti, podvodne fotografije ili identifikacije ribljih vrsta.