Nakon osam dana natjecanja u Hondurasu dobili smo ovogodišnje pobjednike AIDA Svjetskog prvenstva u dubinskim disciplinama.

Ovo AIDA-ino natjecanje izazvalo je mnogobrojne kritike na račun organizatora jer je početak natjecanja zakazan samo tjedan dana nakon završetka Vertical Blue-a, prestižnog svjetskog natjecanja upravo u dubinskim disciplinama koje se održava u Dean’s Blue Holeu na Bahamima. Ipak, “AIDA Depth World Championships Roatan 2022” završilo je prošli tjedan s jednim novim svjetskim rekordom i hrpom kontinentalnih i nacionalnih rekorda.

Francuskinja Marianna Gillespie postavila je novi svjetski rekord AIDA-e u disciplini CWTB zaronom na dubinu od 97 metara. Uz to, sedam novih kontinentalnih rekorda postavili su Enchante Gallardo iz SAD-a, Natalie Rudman iz Južne Afrike, Walid Boudhiaf iz Tunisa i Alex Llinas iz Kolumbije, uz još 20 novih nacionalnih rekorda.

Inače, Njemica Jennifer Wendland i Francuz Abdelatif Alouach skupili su najviše bodova u kombinaciji u četiri discipline i osvojili nagradu Natalia Molchanova za žene i muškarce za ukupne pobjednike.

Sve rezultate ovog Svjetskog prvenstva možete pogledati na ovom linku.

+ posts