Završen festival “Bijeli lav” u Rovinju

101

Završeno je još jedno izdanje Međunarodnog festivala podvodnog filma “Bijeli lav” koji se od 25. do 28. rujna održavao u prostorima Multimedijalnog centra i gradskog kina Antonio Gandusio u Rovinju.

Festival koji već pet godina okuplja sve zaljubljenike podvodnih snimaka ljepota i atrakcija podmorja organizira ronilački centar DC Puffer – Rovinj Diving. “Bijeli lav” svake je godine posvećen jednoj temi, a ovog puta bili su to potopljeni brodovi i poznata olupina Baron Gautsch kod Rovinja, pravi izazov kako amaterskim, tako i profesionalnim podvodnim filmašima.

Na festivalu je kroz multimedijalnu radionicu, revijalne i natjecateljske projekcije prikazano ukupno 17 filmova od čega 9 u natjecateljskoj konkurenciji. I ove godine na Festivalu su bila zastupljena svjetska imena iz produkcije podvodnih filmova poput Emmyjem nagrađivanog snimatelja Davida Hannana iz Australije (“Coral Sea Dreaming”) i francuskog višestruko nagrađivanog snimatelja i producenta Jerome Espla (“Princes des Epaves”).
Glavna nagrada “Grand Prix Bijeli lav 2014” pripala je češkom autoru Milošu Pilaru za film “Svedectvi Vraku Jadranski Titanik Baron Gautsch” u realizaciji Triton film productiona iz 2008. godine.