Predstavljen novi GoPro Hero4

115

GoPro je predstavio tri nova modela za koje tvrdi da su sam vrh ponude sportskih kamera. 

Radi se o modelima GoPro Hero4 Black, GoPro Hero4 Silver i model nazvan jednostavno GoPro Hero.

GoPro Hero4 Black najnaprednija je njihova kamera na tržištu i ima mogućnost snimanja 4K video zapisa pri 30 fps. Proizvođač tvrdi da je duplo brži od prethodne generacije (prethodni je model (Hero3+) snimao video iste rezolucije, ali pri tek 15 fps). Osim ovog moda, moguće je snimati i u 2.7K rezoluciji pri 50 fps i u HD (1080p) rezoluciji pri 120 fps. Osim videa, ovom kamerom moguće je snimati i fotografije rezolucije 12 MP. 

Sredinu ponude čini GoPro Hero4 Silver, čija je osnovna prednost pred ostalim modelima zaslon osjetljiv na dodir. Ovo je prva GoPro kamera s ugrađenim zaslonom za prikaz videa tijekom snimanja, kao i za reprodukciju. Nije nam poznato kako će se ovaj zaslon, budući da je osjetljiv na dodir, koristiti sa zaštitnim kućištem u kojem se GoPro kamere najčešće nalaze.
Može snimati 1080p (pri 60 fps) i 720p (pri 120 fps) video zapise. Kao i model Hero4 Black i Hero4 Silver može snimati fotografije rezolucije 12 MP.

Donji dio ponude popunjava osnovni model nazvan GoPro Hero. Ova kamera snima FullHD video pri 30 fps, a od vrha ponude razlikuje se po izostanku izmjenjive baterije i drugih naprednih mogućnosti. Može snimati 1080p HD video pri 30 fps ili 720p video pri 60 fps. Fotografije snimljene ovim modelom ipak su nešto slabije rezolucije, svega pet MP, pa iz GoPro-a navode kako je ovaj model i cijenama i performansama idealan za početnike.

Sve tri nove kamere na tržištu će se naći 05. listopada, a osnovne preporučene cijene bit će nešto iznad 3.000 kuna za Black, oko 2500 kuna za Silver te oko 1000 kuna za osnovni model. Upravljanje kamericama moguće je manualno, putem Bluetootha ili Wi-fi mreže.
Vodootpornost u pripadajućem kućištu zajamčena je do 40 metara dubine.