Zavirite u podmorje pomoću nove nadogradnje Google Street Viewa

90

I Google se pridružio obilježavanju Svjetskog dana oceana predstavivši novu seriju zadivljujućih snimaka podvodnog svijeta unutar svojih Street View mapa.

Ujedinjeni Narodi proglasili su 8. lipnja Svjetskim danom oceana kao priliku da se svake godine prisjetimo važnosti oceana za život na Zemlji. Ove se godine obilježava sloganom “Zdrav ocean, zdrav planet”.

Ovoj inicijativi pridružio se i najpopularniji internetski pretraživač koji je svoje karte proširio s 40 novih panoramskih podvodnih snimaka atraktivnih lokacija diljem svijeta. Sada možete zaroniti do najdubljih dijelova podvodnog svijeta i istražiti  čaroban plavi svijet Balija, Bahama, Velikog koraljnog grebena, Galapagosa ili Maldiva, zaplivati s grbavim kitovima i istražiti olupine davno potonulih brodova. U Googleu se nadaju kako će mapiranjem oceana i približavanjem njegovih podvodnih ljepota skrenuti pažnju na važnost očuvanja oceana i naše uloge u njegovoj zaštiti.

“Mapiranje oceana je ključ za njihovo očuvanje. Svaka slika u Google Mapama je GPS-om locirana digitalna zabilješka tih podvodnih i priobalnih okruženja, a može se koristiti kao temelj za praćenje promjena tijekom vremena. Ovaj opsežan zapis o koraljnim grebenima pokazuje ljepotu tih ekosistema i naglašava prijetnji s kojima se susreću. Kako se ocean mijenja i mi se moramo mijenjati stvaranjem novih tehnologija kako bismo dokumentirali njegovo stanje danas i promjene koje će nastati u godinama koje dolaze”, navode iz Googlea.

Zaronite s nama do prekrasnih podvodnih lokacija i uživajte u ljepotama oceanskog prostranstva.

+ posts