Zaron u Mariji Bistrici

99

Neobičan bazen postavljen 5. i 6. kolovoza na Trgu pape Ivana Pavla II ispred crkve u Mariji Bistrici u početku je mnogima izgledao kao fotomontaža, no ubrzo je Trg ispunio dječji osmijeh i mnoštvo mališana u ronilačkim odijelima.

Riječ je o poznatoj ronilačkoj manifestaciji “Pogled u plavo” koja je u sklopu programa “Ljeto u Mariji Bistrici” uz pomoć instruktora iz ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic uspjela Zagorce po prvi puta obući u ronilačku opremu i upoznati s čarima ronjenja i disanja pod vodom.
“Ronjenje je prekrasno, prvi put sam u Mariji Bistrici i jako sam sretna što sam ostvarila svoj san, a to je zaroniti s ronilačkom opremom”, rekla je 15-godišnja Nikolina kojoj je ovo prvo iskustvo pod vodom i prvi posjet Mariji Bistrici.

Nakon upoznavanja početnika s tehnikama i vještinama ronjenja u subotu se petero volontera okušalo u ronjenju na dah uz bok europskom i svjetskom rekorderu u ronjenju na dah, Goranu Čolaku. Goran se natjecao u disciplini statika protiv udruženih snaga pet osoba te je dah pod vodom zadržao punih osam minuta i deset sekundi, dok su ostali volonteri zajedno uspjeli zadržati dah devet minuta i jednu sekundu i time odnijeli pobjedu. “Prvi puta su me pobijedili u Mariji Bistrici. Ekipa je odlična i moram priznati da Zagorje ima veliki potencijal u ronjenju na dah. Drago mi je da sam nastupio na ovom neobičnom mjestu i jako me raduje koliko je mladih pokazalo interes za ronjenje”, rekao je Goran Čolak, ambasador projekta Pogled u plavo. 

“Ovaj Pogled u plavo posvećen je kolegama roniocima Bruni i Zlatku iz RK Geronima koji su imali tešku prometnu nesreću na Istarskom ipsilonu vraćajući se s ronjenja, a sa željom za brzi oporavak i da smo ponovo u bazenu zajedno”, poželjela je ekipa projekta, a željama se pridružuje i redakcija SCUBAlife magazina.

+ posts