Više od 200 djece i mladih iskoristilo je priliku i tijekom ovog vikenda zaronilo na sisačkom korzu.

U 10-metarskom bazenu projekta “Pogled u plavo” svi posjetitelji manifestacije imali su priliku besplatno zaroniti s punom ronilačkom opremom i osjetiti ljepote, čari i vještine ronjenja te po prvi put disati pod vodom i upoznati se s ronilačkom opremom. Za sigurnost mladih ronilaca početnika tijekom dva dana pobrinuli su se ronioci i instruktori ronjenja ronilačkog kluba Sisak i ronioci Nemo Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama. “Drago mi je da smo uspjeli “Pogled u plavo” dovesti u Sisak. Siščani su inače veliki ljubitelji svih vodenih spotova budući da je Sisak grad na tri rijeke. Imamo i zatvoreni olimpijski bazen, a od sljedećeg tjedna i otvoreni, ali ovo je ipak posebno iskustvo. Drago mi je što se “Pogled u plavo” povezao s ekipom iz našeg ronilačkog kluba koji ima dugogodišnju tradiciju i posebno mi je drago što imamo priliku u pješačkoj zoni koja je zaživjela prije nekoliko mjeseci prezentirati ovako dobar i kvalitetan projekt i omogućiti svim građanima, od najmlađih pa do onih najstarijih, da se iskušaju u ronjenju i možda zavole ronjenje do te mjere da se odluče malo češće time baviti”, rekla je gradonačelnica Grada Siska, Kristina Ikić Baniček.

Bazenu projekta “Pogled u plavo” najviše su se razveselili oni najmlađi koji su s oduševljenjem zaronili i pogledali podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena. “Ideja je fantastična, doista je predivno. Raduje me što je ovakva manifestacija došla u naš grad. Nadamo se da će ‘Pogled u plavo’ dolaziti i iduće godine. Moja Marta je jako sretna što je imala priliku zaroniti ovdje na sisačkom korzu”, rekla je Mirjana, majka šestogodišnje Marte.

“Pogled u plavo” je jedini hrvatski ronilački projekt koji spaja promociju ronjenja, sigurnost na moru i podvodnu izložbu, a putem kojeg se promovira ronjenje kao aktivnost, ljepote hrvatskog podmorja i Hrvatska kao destinacija ronjenja uz promociju lokalnih ronilačkih klubova gradova domaćina. Ovaj projekt je od velikog značaja za cjelokupnu turističku ponudu područja na kojem gostuje, a sve to ne bi bilo moguće bez velike podrške Grada Siska.

A već za dva dana, 09. i 10. svibnja 2017. godine projekt “Pogled u plavo” gostovat će na glavnom trgu grada Raba gdje će po drugi put priliku za besplatna probna ronjenja dobiti stanovnici otoka Raba. Na poziv gradonačelnika Raba, Nikole Grgurića, projekt “Pogled u plavo” uveličat će proslavu dana Grada Raba.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili akciji. Sponzori projekta koji nesebično pomažu u realizaciji besplatnih probnih ronjenja su: Honda Marine (Fred Bobek d.o.o.), Mares, WASE (ADRIA – Hrvatska), Tetida d.o.o., Nemo-Adria i Termostroj – Lučko. Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, a sva gostovanja “Pogleda u plavo” možete pratiti na stranicama projekta i medijskih pokrovitelja Narodnog radija i SCUBAlife magazina.

+ posts