Virtualno ronjenje u režiji prave ronilačke asocijacije

171

Poznata ronilačka asocijacija Scuba Schools International najavila je partnerstvo s tvrtkom Virtual Divers International (VDI), a cilj je angažiranje novih i reaktivacija postojećih ronilaca koji već neko vrijeme ne rone.

Kako se svijet mijenja i napreduje, a digitalizacija i virtualna stvarnost ulaze u sve pore našeg života, ronilačka industrija mora se prilagođavati i osmisliti nove načine za privlačenje novih ronilaca te aktivaciju postojećih. SSI to nastoji učiniti povezivanjem s Virtual Divers Internationalom (VDI). Naime, VDI je prvi realističan simulator ronjenja na svijetu, a aplikacija VDI je najbliža pravom ronjenju, naravno,  koliko to možete biti na mobilnim uređajima dok istovremeno igrate igricu. Poznati simulatori letenja i slične simulacije stvarnih aktivnosti navele su i ronilačku asocijaciju da pokuša tako privući polaznike na tečaj ronjenja.

VDI je zapravo znatno više od obične igrice i pruža onima koji se još nisu okušali u ronjenju prilično realističan uvid u ono što ih čeka kad zaista počnu roniti. To je odličan put da se ronjenje predstavi širokoj publici, poglavito mlađim generacijama koje su sve više usmjerene na svoje pametne telefone i virtualnu stvarnost. Ovim putem će ronjenje postati još jedna zaista realistična igra koja će svojim korisnicima pružiti uvid u čari ronjenja i podvodnog svijeta pa će neki od njih pristupiti i pravom ronilačkom tečaju i postati ronioci.

Naravno, ova suradnja pridonijet će i samoj virtualnoj igrici ronjenja jer će instruktori SSI-a dati primjedbe i sugestije koje će biti implementirane u virtualno ronjenje da bi se ono što vjernije dočaralo korisnicima igre. Jasno, prodaja ronilačke opreme već postojećim roniocim putem igrice sastavni je dio ovog koncepta!