Blancpainov vodeći ronilački model, legendarni Fifty Fathoms, ponovno je dom jedne od najsofisticiranijih mehaničkih komplikacija u proizvodnji satova – letećeg tourbillona!

Novi ronilački sat Fifty Fathoms Tourbillon 8 Jours (days) kombinacija je ronilačkog “alata” i horološkog dragulja. Sat pokreće je Blancpain Calibre 25C – samonavijajući mehanizam s letećim turbilonom koji se vrti unutar brojčanika poput neke vrste mehaničkog vrtloga u Suncem okupanom plavom oceanu. To je impresivna kreacija izuzetno rijetka u svijetu ronilačkih satova i svakako vrijedna pažnje.

Ovaj model dolazi u laganoj verziji Titanium grade 23 ili u luksuznoj varijanti od crvenog zlata, a oba su jednako spektakularna u smislu izgleda i cijene. Uz navedeno, kao Fifty Fathoms baziran na modelu OG iz ‘50-ih, sat ima jednosmjerni ronilački prsten s umetkom od safira. Umetak sa safirnim okvirom bio je Blancpainova inovacija koja datira skoro 15 godina.

Daljnje značajke ronilačkog sata uključuju krunu na vijke i čvrstu stražnju stranu kućišta s izložbenim prozorom od safira za divljenje vrlo složenom i ukrašenom mehanizmu. Turbilon, poznat kao leteći jer mu nedostaje gornji most za pokretanje kaveza, izgleda kao da lebdi. Može se pronaći u velikom kružnom otvoru izrezanom u sunčani plavi brojčanik na 12 sati. Kućište sa satenskom doradom promjera je 45 milimetara i jamči vodootpornost do 300 metara dubine.

Model od titana dostupan je s plavim NATO remenom ili remenom od jedrilice, kao i narukvicom od titana; sat od crvenog zlata dolazi s plavim NATO remenom ili remenom od jedrilice. Za oba modela remen od jedrilice može se kombinirati s kopčom ili sklopivom kopčom.

Iako je ovaj novi model priličan odmak od vojnog ronilačkog instrumenta koji je stvorio ronilački pionir Jean-Jacques Fiechter davne 1953. godine, sigurno će pronaći svoje vlasnike u zaljubljenicima u modre dubine koji imaju zaista duboke džepove. Naime, cijene počinju od oko 105 tisuća eura (titan s NATO narukvicom) do oko 130 tisuća eura (varijanta od crvenog zlata).

+ posts