UWPM CUP 2016

86
foto: Srđan Vrančić

Punat je protekloga vikenda bio domaćin jednog od naših najvećih natjecanja u podvodnoj fotografiji.

U organizaciji Ronilačkog kluba Roniti se mora od 06. do 08. svibnja održan je prvi live UWPM CUP 2016 u mjestu Punat na otoku Krku. Riječ je o drugoj fazi uspješnog projekta “Underwater Photo Marathon” koji je u svojoj online formi postao jedno od najjačih svjetskih online natjecanja u podvodnoj fotografiji i doživio četvrto izdanje. UWPM CUP 2016 održan je uz pokroviteljstvo TZ Punat i DC Oliga Dive te generalnog sponzora tvrtke Mares, a natjecalo se 47 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Srbije. Brojka je to koja još nije zabilježena u natjecanjima u podvodnoj fotografiji u Hrvatskoj te slobodno možemo reći da UWPM CUP postaje jedno od najjačih natjecanja podvodnih fotografa u regiji. 

Sudački žiri na ovom natjecanju činili su Danijel Frka, Milan Tomažin i Damir Zurub, a natjecatelji su se okušali u tri kategorije: makro, ambijent i riba. Naravno, ove kategorije zasebno su vrednovane za kompakt i DSLR aparate. 
Najboljom fotografijom natjecanja proglašena je ona iz kategorije DSLR makro fotografa Fabia Iardina. On je zauzeo i prvo mjesto u ukupnom poretku DSLR-a, dok je prvo mjesto u ukupnom poretku kompakta pripalo Andrei Giarin, a na ovom natjecanju dodjeljene su nagrade i za najbolji podvodni model UWPM CUP-a. 
Sve rezultate natjecanja, fotografije i pobjednike po kategorijama možete pogledati ovdje.

+ posts