Ulysse Nardin Marine Chronometer Boutique

109

Odajući počast svojim prvim pomorskim modelima Ulysse Nardin predstavio je sat koji ima isti genetski kod kao i izvornik iz Marine Chronometer kolekcije.

Radi se o ograničenoj seriji namijenjenoj istinskim poznavateljima satova, perfekcionistima i zaljubljenicima u more i vrhunsku kvalitetu kakvu njeguje Ulysse Nardin.

Kućišta promjera 45 milimetara napravljeno je od titana i nehrđajućeg čelika, a premazano je zaštitnim premazom od amorfnog ugljika koji ga štiti od ogrebotina, ali djeluje i kao zaštita za one vlasnike koji su eventualno alergični na metal. Upravo zbog takvog premaza površina sata djeluje nevjerojatno – uglađeno, a istodobno robusno.
Krunica je obložena crvenom gumom za udobnije podešavanja sata, a gumena narukvica s preklopnom kopčom ima karakteristične keramičke umetke. SuperLuminova premaz na kazaljkama i oznakama brojčanika, usprkos neobičnoj antracit nijansi, omogućuje sasvim solidno očitavanje u mraku.Ispod poklopca krije se kućni samonavijajući mehanizam UN-118 caliber za koji u Ulysse Nardinu obećavaju da je precizan i robustan kao i kućište sata, a na brojčaniku je i indikator rezerve snage.
Vodootpornost je zajamčena do 200 metara dubine.