Ultimativna kamera za panoramu velikih dubina

105

Tvrtka specijalizirana za izradu i upotrebu uređaja za snimanje panoramskih snimaka 360Heros Inc predstavila je kućište za šest GoPro kamera.

Koristeći njihovo kućište možete snimati panorame od 360 stupnjeva pod vodom. U kućište pristaju modeli GoPro Hero3, Hero3 Plus i Hero4, a dimenzije su 25 x 25 x 25 centimetara. Svaka kamerica ima zaseban odjeljak unutar kućišta i zasebno se zatvara što sprečava zamagljivanje prozorčića ili uništavanje kamera prilikom eventualnog propuštanja zbog možebitnog udesa ili nepažljivog rukovanja. Kupole kroz koje kamere snimaju izrađene su od kombinacije polikarbonata i akrila i omogućuju izuzetno široko vidno polje, tako da je krajnji rezultat zaista snimka od 360 stupnjeva pokrivenosti. Također, moguće je u svaku kupolu postaviti i filter za snimanje (CY, GR ili SWCY). 

Postoje zapravo dva modela kućišta (od anodiziranog aluminija i polikarbonatno), a razlika je samo u tome što je polikarbonatno nešto lakše, dakle lagano pozitivne plovnosti. Vodootpornost ovog kućišta zajamčena je do dubokih 1000 metara, što otvara prostor upotrebi u vojne, istraživačke, znanstvene i rekreativne svrhe.