U Dubrovniku održan otvoreni Kup Hrvatske u podvodnoj fotografiji

96
foto: Igor Brautović

U organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza i ronilačkog kluba “Župa dubrovačka” od 13. do 15. rujna 2013. održan je Kup i otvoreni kup RH u podvodnoj fotografiji.

Natjecanje je bilo otvorenog tipa i odvijalo se u tri kategorije: ambijentalna fotografija (Wide-Angle Photography), fotografija ribe (Fish Photography) i makro fotografija (Macro Photography). Pomno odabrane lokacije otoka Mrkana i Bobare tijekom subote bile su više nego dovoljne za snimanje prekrasnih podvodnih prizora, a najteži dio za svakog od natjecatelja došao je tijekom subotnje večeri kad se moralo odlučiti koje od fotografija predati kao najbolje. 

Nedjelja je bila dan za opuštanje i proglašenje pobjednika koje je održano u taverni Hotela Plat. Prema odluci stručnog žirija za najboljeg u kategoriji DSLR fotoaparata proglašen je Damir Zurub iz zagrebačkog ronilačkog kluba “RK Roniti se mora“, dok je drugo i treće mjesto pripalo članovima “RK Sisak”, Daliboru Andresu i Borisu Vezmaroviću. U kategoriji Kompakt fotoaparata najbolja je bila Loriana Marović iz “RK Roniti se mora” iz Zagreba, drugi je njezin klupski kolega Karleto Vincan, a treći je bio Neven Pintarić (“RK ZADron”) iz Zadra, dok je u otvorenom kupu treće mjesto zauzeo Boris Pejčić, član “RK Roniti se mora Bela Crkva” iz Vojvodine. Najbolju fotografiju (Best of show) natjecanja snimio je Mirko Belošević (“RK ZADron”).

Neke od ovih fotografija možete pogledati i u našoj galeriji.

+ posts