Ronioci ronilačkog kluba Roniti se mora još će jednom podići zastavu Think Greena na otoku Visu u gradu Visu i od 14. do 18. lipnja čistiti podmorje gradske rive te luku i uvalu Stonac.

40 ronilaca volontera u partnerstvu s C.I.O.S. grupom, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i National Geographicom Hrvatska tijekom 26. volonterske ronilačke ekološke akcije Think Green potrudit će se da podmorje Visa spremno i bez otpada dočeka novu turističku sezonu. Akciju podupiru i brojni sponzori: INA d.d., Grad Vis, Mares, Garmin, Jamnica, Klara, TZ Vis, Jadrolinija, Geopark Viški Arhipelag, Hotel Issa, DC Nautica Vis, DC ANMA, Gradina Vis d.o.o., Hvidra Vis, The Garden Brewery, a medijskim pokrovitelji su SCUBAlife, Morski.hr i Scuba Skener.

Ronilački klub Roniti se mora već jedanaest godina organizira akcije Think Green u okviru kojih ronioci čiste podmorje, rijeke i jezera diljem Hrvatske, a osim čišćenja djeluju i edukativno te podiže ekološka svijest i ukazuje javnosti na probleme onečišćenja okoliša.

C.I.O.S. grupa kao jedan od partnera projekta pruža cjelovitu logističku podršku te osigurava propisanu obradu svih vrsta otpada sakupljenih tijekom ekološke akcije. Na ovoj trodnevnoj Think Green ekološkoj akciji planira se ponoviti prošlogodišnji uspjeh kada su ronioci volonteri u tri dana trajanja akcije uklonili iz podmorja Visa nešto više od 15 tona otpada.

Naravno, svi zainteresirani koji se nađu na području otoka Visa od 14. do 18. lipnja mogu se priključiti i pomoći u ovoj trodnevnoj ekološkoj akciji. Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

+ posts