Scubajet je nova generacija vodenih mlaznih skutera koji u potpunosti ispunjavaju potrebe ronilaca.

Zaslon od 2,4 inča na PRO Dual upravljaču za ronjenje i daljinskom upravljaču na ruci (kod upotrebe Scubajeta za pogon SUP-a ili kajaka) prikazuju važne informacije poput potrošnje energije, temperature, LED indikatora i statusa funkcija.

Vodeći se praktičnošću i suvremenim dizajnerskim smjernicama tvorci Scubajeta roniocima su poželjeli olakšati ronjenje, ali i transport podvodnih skutera nakon ronjenja. Gotovo svi ozbiljni podvodni skuteri teški su i nezgrapni za rukovanje, a njihov transport avionom prava je noćna mora. Stoga su u Scubajetu konstruirali električni propulzijski uređaj malih dimenzija i mase koji bez problema može pogoniti i manji čamac, kanu ili kajak. Uz nekoliko adaptera koji se zaista jednostavno montiraju Scubajet možete koristiti kao podvodni skuter za ronjenje, ali i kao pogon za kanu, kajak, manji gumenjak…

Iako je teško povjerovati da ovako mali uređaj može pouzdano vući ronioca sa svom opremom za autonomno ronjenje, zaista je tako. Scubajet energiju crpi iz ugrađenih litij-ionskih baterija i pod vodom generira potisak od oko 20 kilograma, a baterije su modularne i moguće je povećavati kapacitet jednostavnim dodavanjem baterijskih modula.

Upravljanje je jednostavno, a pomoću prstena se regulira brzina. Naravno, integriran je i sustav samoisključenja kako vam vaš Scubajet ne bi pobjegao, a tu je i bežični daljinski upravljač koji koristite kad upotrebljavate Scubajet za pogon SUP-a ili kajaka.

Najmanji podvodni skuter dolazi s baterijama koje se mogu ponijeti u avion na putovanje diljem svijeta (zadovoljava stroge standarde avio kompanija) i nude trajanje baterije do četiri sata.

Osim toga, Scubajet Pro je najsvestraniji sustav vodenog mlaznog skutera na tržištu i može se koristiti kao električni motor na raznim vrstama SUP-ova ili SUP-ova na napuhavanje pretvarajući time SUP u električni SUP. Uskoro će se u prodaji moći naći još adaptera za kajake, foil daske i čamce.

Scubajet Pro možete kupiti kod hrvatskog zastupnika dive-IT d.o.o. po cijeni od 14.000 kuna za osnovni model, a dalje cijena ovisi o konfiguraciji (namjeni).