Nakon niza prethodnih uspješnih ekoloških akcija članovi ronilačkog kluba “Roniti se mora” podići će svoju zastavu na Rabu – 21. svibnja na otoku Rabu u gradu Rab te u mjestu Kampor ronioci će počistiti rivu i obližnje uvale.

50 ronilaca volontera u suradnji s KPA Amfora, National Geographic Hrvatska i TZ Grada Raba prionut će vrijedno na čišćenje podmorja. Učenici razredne nastave osnovne škole Ivana Rabljanina Rab u jutarnjim će satima čistiti kopneni dio uvale na Frkanju, a tijekom kasnog popodneva bit će organizirano predavanje o ekologiji mora i ronjenju za učenike predmetne nastave (osmi razredi) u Zimskom kinu Rab. U subotu u podne učenici ekološke skupine predmetne nastave (mješovita skupina učenika od petog do osmog razreda) bacat će EM kugle (glinene kugle s efektivnim mikroorganizmima) u more.

Ronilački klub Roniti se mora već godinama organizira akcije Think Green u okviru kojih se čisti podmorje, rijeke i jezera diljem Hrvatske, a osim čišćenja djeluju i edukativno te podiže ekološku svijest i ukazuju javnosti na probleme onečišćenja okoliša.

Partneri ove akcije su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, C.I.O.S. grupa, INA, TZ Grad Rab, KPA Amfora, Garmin, Rapska plovidba d.d., Jamnica, Dundovo d.o.o., Metis, Klara, Gostionica Dupin te DC Kron.