Think Green – Jarun 2014

101

U subotu 25. listopada održat će se već tradicionalna ekološko-humanitarna akcija “Think Green” na zagrebačkom jezeru Jarun.

Zahvaljujući entuzijazmu zaljubljenika u ronjenje i ekologiju okupljenih oko ronilačkog kluba “Roniti se mora” i “National Geographic Hrvatska” jezero Jarun zablistat će novim sjajem.

U današnjem vremenu cijeli se svijet suočava s globalnom krizom izumiranja koja prijeti, ne samo prirodnom okruženju, nego i ljudskoj populaciji pa je nužno kontinuirano ukazivati na važnost našeg prirodnog okruženja. Očuvanje prirode i prirodnih resursa osnova je za razvoj daljnjeg života na Zemlji uključujući hranu, piće, lijekove, goriva pa čak i građevne materijale. Ekološki sustavi našeg planeta opskrbljuju nas mnogim nezamjenjivim izvorima i uslugama kao što su zrak i čista voda, tlo, oprašivanje, regulacija klime itd.
Upravo stoga ovaj već tradicionalni projekt zaslužuje svaku pohvalu i podršku svekolike populacije, a ronioci su ti koji čine okosnicu projekta. Zamišljen je i egzistira kao velika ekološko-humanitarna akcija koja će se sastojati od čišćenja Jarunskog jezera i površine oko jezera, ekoloških radionica na kojima će građani moći naučiti mnoge korisne informacije o zelenom načinu življenja te prikupljanja sredstava za SOS Dječje selo Hrvatska.

RK “Roniti se mora” će u sklopu eko akcije organizirati i edukaciju za mlade o ronjenju i potrebnoj opremi, životinjskom i biljnom svijetu u vodama te podvodnoj fotografiji.
Svoj dolazak najavilo je već više od 100 ronilaca iz Zagreba, Splita, Siska, Varaždina, Karlovca, Koprivnice, Požege, Slavonskog Broda, Duge Rese i Vojvodine, a u akciju čišćenja Jaruna uključio se Grad Zagreb i brojni drugi gospodarski subjekti te poznate osobe koje svojim doprinosom žele poduprijeti ideju očuvanja prirodnih bogatstava. 

Organizatori najavljuju cjelodnevnu zabavu za velike i male, a pozivaju Vas da i Vi budete dio ovog događanja. Program počinje u 09:30 podjelom poklon paketa, a u 14:00 sati predviđen je i ručak za sve sudionike akcije.
Svoj dolazak potvrdite na e-mail ronitisemora@gmail.com!