Tekdive15

121

Treći međunarodni kongres za tehničko ronjenje tekDIVE15 održat će se u belgijskom gradiću Edegemu u blizini Antwerpena 14. i 15. studenog 2015.

Jedan od najvažnijih događaja za tehničke ronioce u Europi tekDIVE15 održava se svake druge godine, a posjeti ga stotine tehnikalaca i zaljubljenika u avanturističko istraživanje podmorja. Predstavlja spoj niza stručnih predavanja i iznimno zanimljivih prezentacija o tehničkom ronjenju i neku vrstu ronilačkog sajma na kojoj se predstavljaju svi glavni proizvođači rebreathera i opreme za tehničko ronjenje. 

Predavači iz deset zemalja pripremili su niz zanimljivih tema iz sfere ronjenja na olupinama, speleoronjenja te medicinskih aspekata tehničkog ronjenja. Među predavačima su i Gabriele Paparo (Italy), Saami Pakarinen (Finska), Stewie Andrews (UK), Frank Vasseur (Francuska), Peter Kubicka (Slovačka), Bret Hemphill (USA), Oscar Corna (Italija), Pat Vanstraelen (Belgija) te Immi Wallin (Finska).
Ovaj, sadržajno i brojem izlagača iznimno bogat ronilački događaj, sigurno će privući i velik broj sudionika iz Hrvatske i regije.