Novi Synchron Military Poseidon Ice Diver utjelovljuje povijesno naslijeđe, sadašnjost koja izaziva blage trnce na koži i dugu, sretnu budućnost na zapešćima ronilaca.

Nakon što se vratio dvije godine otkako je poremetio mirne vode švicarskog prostora retro ronilačkih satova, ovo neumoljivo dijete 70-ih s novim “zaleđenim” izgledom i čeličnom namjerom uzburkalo je ronilačke vode.

Naime, novo Poseidon izdanje sata Synchron Military može se pohvaliti s dva iznimna suradnika od kojih je prvi i najvažniji poznati švedski proizvođač ronilačke opreme Poseidon Diving Systems. Njihov amblem krasi brojčanik ovoga modela poput crnog oka na licu boraca za nagrade. Kao suradnik Synchron Military modela pojavila se i ronilačka postrojba švedskih oružanih snaga čiji je doprinos uočljiv u dizajnu nekih elemenata sata. Ova postrojba će u stvarnim uvjetima testirati sat u hladnim arktičkim vodama, a testovi će se provoditi uz još neke dijelove vojne ronilačke opreme, ponajviše tvrtke Poseidon koja je redoviti dobavljač ronilačkih jedinica švedskih oružanih snaga.

Prikladno, novi Synchron Military Poseidon Ice Diver imat će svoj službeni debi uoči zimske demonstracije COLD DIVEX 2023., događaja na kojem se možete pojaviti samo uz pozivnice, a čiji je domaćin Ronilački i medicinski centar Švedskih oružanih snaga u Bodenu.

Kao i njegovom prethodniku i ovom modelu iz 2023. kućište je izrađeno od nehrđajućeg čelika i promjera je 42 milimetra, a vodootporno je do 300 metara dubine. Na vrhu kućišta je kupolasto safirno staklo i jednosmjerno rotirajući okvir za ronioce sa 120 klikova i umetkom od safira te svjetlećom ljestvicom vremena zarona s desetominutnim inkriminacijama. Ispod safirnog stakla tretiranog antireflektirajućim premazom nalazi se brojčanik visokog kontrasta sa SuperLuminova bojom ecru “Old Radium” čija je baza svijetlo siva (nije tipična snježno bijela koju biste mogli očekivati) i aludira na novoformirani “sivi led” pronađen kako pluta na vrhu smrznutog nordijskog mora. Ovo blijedo sivo ponavlja se i na ISOfrane remenu.

Ovaj sat koji roni u ledu pokreće automatski mehanizam proizvodnje La Joux-Perret, vrhunski kalibar švicarske proizvodnje koji koristi radni ETA 2824 kao osnovu. Kalibar G100 također je podešen na četiri položaja, a dodatno je poboljšan čvrstim jednosmjernim oscilatorom od volframa, postavljen je na kuglične ležajeve, ima KIF zaštitu od udara i rezervu snage do 68 sati.

Ograničen na tisuću numeriranih primjeraka Synchron Military Poseidon Ice Diver prodavat će se po cijeni od oko 1250 eura, a za predbilježbe tijekom veljače 2023. cijena je nešto povoljnija i iznosi oko 970 eura (dostupno samo na synchronusa.com).