Osim crnih brojčanika, satovi s oznakom “black edition” obično označavaju još nešto posebno.

Synchron Military Poseidon Black Edition i jest poseban sat, to je posebno, limitirano izdanje modela Synchron Military Poseidon koji je nastao u suradnji s proslavljenim švedskim proizvođačem ronilačke opreme, Poseidon Diving Systems.

Vintage šarm i neobičan karakter ovog modela zarobio je mnoga ronilačka srca, a ovo limitirano izdanje ima dodatne značajke koja se očekuju samo od najtrezvenijih ronilačkih satova, onih koji iznad svega cijene kontrast, čitljivost i praktičnost pod vodom.

Ovaj limitirani model pravi je ronilački alat koji roniocu omogućuje bezbrižnost u najdubljim i najmračnijim vodama, dopuštajući mu istovremeno da uživa u njegovoj povijesti upijajući sjećanja na prošla vremena i na one mirne dane izrade satova 1970-ih – vrijeme kada su stvoreni neki od najupečatljivijih ronilačkih modela.

Kao treća iteracija serije Military Diver ovo ograničeno izdanje za 2023. godinu ponovno je u kućištu od nehrđajućeg čelika kirurške kvalitete i specifičnog oblika promjera 42 milimetra. Međutim, brojčanik s prošlih modela ustupio je mjesto crnom brojčaniku visokog kontrasta kako bi se stvorio stabilniji i umjereniji izgled koji je više u skladu s estetikom tog vremena, što je ilustrirano korištenjem ekru boje “Old Radium” SuperLuminova.

Njegov jednosmjerno rotirajući ronilački prsten sa 120 klikova okrunjen je umetkom od safirnog okvira i ima svjetleću ljestvicu s vremenom zarona i desetominutnim koracima, baš kao što su to imali ronilački satovi za vojne ronioce prije 50-ak godina.

Synchron Military Poseidon Black Edition pokreće vrhunski švicarski automatski mehanizam La Joux-Perret kalibar G100 koji je podešen na četiri položaja za točnost, a dodatno je poboljšan rotorom od čvrstog volframa na kugličnim ležajevima i sadrži sofisticirani KIF sustav zaštite od udara, a ima autonomiju do 68 sati.

Sa svojim visokokontrastnim oznakama na brojčaniku, živim bojama i prepoznatljivim žutim amblemom Poseidon Dive Gear, Limited Black Edition nastavlja tradiciju stvaranja namjenski izrađenih ronilačkih satova koji će privući pažnju i onima koji ne rone. Za još bolji dojam moguće je birati između nekoliko vrsta i boja narukvica.

Synchron Military Poseidon Black Edition vodootporan je do 300 metara dubine, a serija je limitirana na samo 1000 numeriranih primjeraka. Cijena ovog limitiranog ronilačkog modela je oko 1250 eura, a očekivana isporuka prvih primjeraka je u listopadu 2023. godine.