Tvrtka DJI koja se bavi tehnologijom dronova predstavila je najnoviji model u svojoj ponudi akcijskih kamera – Osmo Action 4.

Radi se o kameri s ažuriranim senzorom, poboljšanim performansama pri slabom osvjetljenju i poboljšanom sposobnošću korekcije boja za ronjenje. Osmo Action 4 senzor od 1/1,3 inča predstavlja dramatično povećanje od 65 posto u odnosu na senzor od 1/1,7 inča koji se nalazi u njegovom prethodniku. Iako široki otvor blende f/2.8 i ultraširoki FOV od 155° ostaju isti kao kod Osmo Action 3, novi senzor i njegova veličina piksela ekvivalentna 2,4 μm mogu snimati do 4K/120fps s iznimnim detaljima, čak i pri niskim – svjetlosni uvjeti.

Naprednu stabilizaciju slike osiguravaju DJI-jevi 360° HorizonSteady stabilizacijski načini, uključujući RockSteady 3.0/3.0+ za FPV snimke i HorizonBalancing /HorizonSteady za horizontalne snimke.

Trajanje baterije je oko 2,5 sata (pri 1080p/24fps), a brzom punjenju potrebno je samo 18 minuta kako bi se baterija napunila do 80 posto kapaciteta. DJI Osmo Action 4 dolazi s inteligentnim paketom za uređivanje putem svoje aplikacije LightCut koja omogućuje preglede i uređivanje bez prijenosa snimke s kamere. LightCut također može prepoznati teme unutar snimke i automatski uređivati pojedinačne isječke u nizove.

Osmo Action 4 vodootporan je do 18 metara dubine bez kućišta, a s kućištem do 60 metara dubine (kućište je dio DJI-jevog paketa Dive Combo). Cijena ove akcijske kamere s kućištem (Dive Combo) je oko 550 eura.