Svjetsko bazensko prvenstvo u ronjenju na dah AIDA 2015

40

Pred nama je velik ronilački događaj, Svjetsko bazensko prvenstvo u ronjenju na dah u organizaciji AIDA-e koje se održava u Beogradu od 19. do 28. lipnja.

Na bazenima sportsko rekreativnog centra “Milan Gale Muškatirović” natjecat će se 130 ronilaca iz 30 zemalja. Hrvatska reprezentacija nastupit će pod vodstvom izbornika Vedrana Milata i trenera Ivana Drviša. Čine ju Goran Čolak, Marko Moretti, Budimir Buda Šobat, Boris Milošić i Krešimir Zubčić u muškom dijelu te Katarina Zubčić, Lidija Lijić Vulić, Matea Sedlaček i Andrea Andrijanić u ženskom dijelu reprezentacije.
Veliki sportski izazov upravo je pred našim reprezentativcem, aktualnim svjetskim prvakom Goranom Čolakom koji će braniti zlatne medalje u sve tri discipline s prošlog svjetskog prvenstva. Goran je, ujedno, prvi koji je u cjelokupnoj povijesti ovoga sporta uspio osvojiti sva tri zlata na jednom svjetskom prvenstvu. On će u Beogradu pokušati obraniti sva tri najviša odličja u disciplinama DYN – dinamike s perajama, DNF – dinamike bez peraja te STA – u statičnoj apnei ili zadržavanju daha. Pritom je ipak sportski realan:”Danas je sport napredovao toliko da je realno bilo koja medalja iz svake discipline uspjeh”, komentira Goran u stanci intenzivnih priprema za skorašnje sportsko iskušenje.”Ljudi se danas specijaliziraju po disciplinama tako da se uvijek natječem protiv specijalaca u svakoj od disciplina, a to je recimo kao da trčite 100, 200 i 400 metara na Olimpijskim igrama i očekujete zlato u svakoj od tih disciplina”, pojasnio je naš rekorder od kojeg smo već naučili primati samo najbolje vijesti.

+ posts