Zajedničko natjecanje “Svaki zaron se računa” inicijativa je iz Paralenza u kojoj se od ronioca očekuje da snimi svoj zaron jednom od podvodnih video kamera Paralenz, a zatim podijeli svoje snimke putem aplikacije Paralenz.

Prenoseći snimke putem te aplikacije ronioci moraju stvoriti priču koristeći najmanje četiri video isječka, a dopušteno je više unosa. Poznata kanadska cave diverica i podvodna istraživačica Jill Heinerth sutkinja je u žiriju i odabrat će tri najbolje prijave na temelju kreativnosti i vještine koje vidi u video isječcima.

Paralenzova besplatna aplikacija omogućuje roniocima da organiziraju sve svoje snimke ronjenja u jednoj medijskoj biblioteci i podijele svoja ronjenja sa svjetskom zajednicom ronilaca, istraživača i zaštitnika prirode na svojoj interaktivnoj karti TheOceanBase.

Inače, snimka se prenosi s Paralenz kamere na aplikaciju, a te kamere automatski prikupljaju podatke u stvarnom vremenu tijekom svakog ronjenja uključujući dubinu, temperaturu, lokaciju i salinitet. Podaci su uključeni jer se svako zajedničko snimanje ronjenja pretvara u točku na karti TheOceanBase. To ovu platformu čini proširenim istraživačkim resursom, dok korisnicima omogućuje pregledavanje videozapisa koje su postavili ronioci iz cijelog svijeta. Najnovija verzija aplikacije može se preuzeti putem Paralenza, App Storea ili Google Playa.

Nagrade za pobjednike ovog natjecanje su ronilački kompjuter Aqualung i330R, Apeks Lifeline Ascend (reel – 30 metara) i ronilačka svjetiljka Aqualung Seaflare Mini, a uz svaki ovaj ronilački rekvizit dolazi i poklon kartica Paralenza u vrijednosti od 50 dolara. Krajnji rok je za slanje podvodnih video uradaka je 31. ožujka, a imena pobjednika bit će objavljena u travnju. Više detalja o ovom natjecanju možete pronaći na službenim stranicama natjecanja ‘Every Dive Counts’ Community Contest.

+ posts