Međunarodni tečaj hiperbarične i podvodne medicine u Beogradu

126

Europski centar za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija (ECPD), međunarodna obrazovna i istraživačka organizacija iz akademskog sustava UN-a, u okviru ECPD međunarodnog programa prijenosa biomedicinskih i medicinskih znanja s ECPD međunarodnim centrom za integrativnu medicinu u Beogradu organizira ECPD međunarodni specijalistički program “Hiperbarična medicina” (Beograd, 21 do 25. veljače 2022.) i “Podvodna medicina” (Beograd, 28. veljače do 04. ožujka 2022.).

Ovaj program edukacije ima za cilj stjecanje znanja iz oblasti hiperbarične medicine, fiziologije i patofiziologije ronjenja. Posebno se obrađuju teme vezane za indikacije, kontraindikacije i moguće toksične efekte primjene kisika u hiperbaričnim uvjetima, kao i efekti primjene hiperbarične oksigenacije u prevenciji i liječenju različitih patoloških stanja.

Tečajevi su namijenjeni specijalističkoj obuci liječnika opće prakse i specijalistima, medicinskim tehničarima, fizioterapeutima, ronilačkim liječnicima i instruktorima ronjenja (tečaj podvodne medicine). Na kraju ovog programa polaže se ispit pa na osnovu stečenih znanja i vještina u ovom programu te položenog ispita polaznici dobivaju međunarodni certifikat ECPD Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija.

Više o ovom programu možete pronaći na web stranicama ECPD-a.

+ posts